NIKE, Inc. kondigt veranderingen aan in uitvoerend management Groot-china en Noord-amerika
Fashion Article Posted July 19, 2010

Fashion Articles   

Nike Black Swoosh Logo

NIKE, Inc. (NYSE:NKE) heeft vandaag nieuw regionaal leiderschap in Groot-china en Noord-amerika bekendgemaakt in een aanhoudende poging groei te stimuleren en te versnellen in Nike's grootste geografische markten.

Het doet Nike plezier om te mogen aankondigen dat Nike-veteraan Craig Cheek vicepresident en algemeen directeur wordt van Groot-china. Craig Cheek was voorheen vicepresident en algemeen directeur van Nike's regio Noord-amerika, waarbij hij toezicht hield op de groei in de Verenigde Staten en Canada. Cheek heeft bewezen het vermogen te hebben om grote bedrijven te besturen en te leiden en is een grote steun geweest bij het opbouwen van Nike's onderneming in de regio Noord-amerika. Cheek heeft diepgaand inzicht in de consumenten van Nike en is gedurende zijn 20-jarige loopbaan bij het bedrijf innovatieve strategieën blijven stimuleren aan de hand van product, verkoop en marketing. Cheek heeft verschillende senior management functies gehad op het gebied van verkoop en productontwikkeling, en in het algemeen bestuur van Nike. In deze nieuwe functie zal Cheek verantwoording afleggen aan Gary DeStefano, president van Global Operations voor Nike en hij vervangt Willem Haitink, die nu vicepresident en algemeen directeur wordt van de Converse-onderneming in de EMEA-regio (Europa, Midden-oosten en Afrika).

In deze nieuwe rol zal Haitink toezicht houden op de activiteiten van Converse buiten het Verenigd Koninkrijk en verantwoording afleggen aan Nick Stowe, senior vicepresident van Converse International. Haitink was de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk voor het stimuleren van groei in Groot-china en heeft Nike gevestigd als een duidelijke marktleider in deze regio. Gedurende deze periode was Haitink verantwoordelijk voor het aansturen van het team tijdens een succesvolle Olympische Spelen in Peking, waarbij het merk Nike werd opgebouwd, de relaties met consumenten werden versterkt en Nike's aanwezigheid in de detailhandel werd verbeterd en vergroot. Hij is al meer dan 15 jaar werkzaam bij Nike, waar hij verschillende senior leidinggevende functies vervulde, waaronder algemeen directeur van Nike Mexico en van Nike's ondernemingen in Centraal- en Oost-europa, het Midden-oosten en Afrika.

Elliott Hill, een ervaren en resultaatgerichte leidinggevende, zal Cheek vervangen als directeur van de regio Noord-amerika. Tot onlangs fungeerde Hill als vicepresident van Global Retail, belast met het rechtstreeks overbrengen van Nike's groei- en innovatiepotentieel binnen het bedrijf naar de ondernemingen van de consument. Met Hill's leiderschap bleef Nike merkgroei en onderscheiding van de concurrentie stimuleren in een uitdagende markt. Hill heeft meer dan 22 jaar ervaring met Nike en heeft verschillende managementfuncties op seniorniveau vervuld in de wereldwijde takken verkoop, product en retail van het bedrijf. In deze nieuwe rol als vicepresident en algemeen directeur van Noord-amerika zal Hill verantwoording afleggen aan Gary DeStefano, president van Global Operations.

"Willem Haitink heeft de onderneming van Nike in Groot-china geleid om sterke groei te bereiken en nu verheugen we ons er op dat Craig Cheek het roer overneemt en het momentum in deze belangrijke regio doorzet", aldus Gary DeStefano, president van Global Operations. "Craig zal ons voorwaarts leiden naar het bereiken van ons doel: het verdubbelen van onze omvang in China tegen 2015. Ons merk in Noord-amerika blijft sterk en Elliott Hill blijft onze leidende positie in deze regio verstevigen. Met Hill's ervaring blijven we in contact met onze klanten door ons te richten op ons branche-offensief en door de retailervaring binnen alle kanalen van distributie naar een hoger plan te tillen."*

Over NIKE, Inc.

NIKE, Inc., gevestigd nabij Beaverton, Oregon (VS), is ‘s werelds belangrijkste ontwerper, verkoper en distributeur van authentieke sportschoenen, -kleding, -benodigdheden en -accessoires voor verschillende sport- en fitnessactiviteiten. Tot de 100%-dochterondernemingen van Nike behoren onder andere: Converse Inc., dat sportschoenen, -kleding en -accessoires ontwerpt, verkoopt en distribueert; Cole Haan, dat luxe schoenen, handtassen, accessoires en jassen ontwerpt, verkoopt en distribueert; Umbro Ltd., een toonaangevend in Groot-brittannië gevestigd internationaal voetbalmerk en Hurley International LLC, dat schoeisel, kleding en accessoires voor actiesporten en voor jongeren (als streetware) ontwerpt, verkoopt en distribueert.

* De gemarkeerde paragraaf bevat zogenaamde "forward-looking statements" (op de toekomst gerichte uitspraken) die betrekking hebben op risico's en onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk anders zijn. Deze risico's en onzekerheden worden van tijd tot tijd nauwkeurig omschreven in rapporten die door NIKE, Inc. zijn ingediend bij de Amerikaanse S.E.C., waaronder formulier 8-k, 10-q, en 10-k.

Learn more about Nike, from the Nike Profile here on Apparel Search.

Find Jobs at Nike from our fashion careers section or learn more about them from our Nike Financial Info page.

Nike for Men

Nike for Women

Nike for Children

Learn more about Converse here on Apparel Search.

Converse for Men

Converse for Women

Read more news about Nike.
 

 

2010 Fashion Articles 

January 2010 Fashion Articles 

February 2010 Fashion Articles 

March 2010 Fashion Articles 

April 2010 Fashion Articles 

May 2010 Fashion Articles 

June 2010 Fashion Articles 

July 2010 Fashion Articles

2009 Fashion Articles
Apparel Search guide to fashion and clothing

You may also have interest in the fashion shopping articles ...

Shopping For Women's Clothing

Shopping For Men's Clothing

Shopping For Children's Clothing
 

 

NIKE, Inc. Announces Executive Management Changes for Greater China and North America

NIKE, Inc. anuncia cambios en la gerencia ejecutiva para China Continental y América del Norte

NIKE, Inc. annonce des changements au niveau de ses cadres supérieurs pour la Chine élargie et l'Amérique du Nord

NIKE, Inc., gibt Änderungen im leitenden Management in China/taiwan und Nordamerika bekannt

NIKE, Inc. annuncia cambiamenti tra i dirigenti esecutivi per la Grande Cina e il Nord America

NIKE, Inc. anuncia alterações na gerência executiva para a Grande China e América do Norte

NIKE, Inc. kondigt veranderingen aan in uitvoerend management Groot-china en Noord-amerika

Společnost NIKE, Inc. oznamuje změnu ve vedení firmy pro oblast Číny a Severní Ameriky

NIKE, Inc. ogłasza zmiany w składzie zarządów oddziałów w Chinach i Ameryce Północnej

 

Apparel Search   Add Your Company   Contact Us   About Us   Advertise   News Letter   Legal   Help
Copyright © 1999-2019 Apparel Search Company.  All Rights Reserved. .